diumenge, 25 de novembre de 2012

Line, la competència de WhatsApp i l’amenaça de les companyies telefòniquesLine


Si WhatsApp ha produït grans pèrdues a les companyies telefòniques, Line amenaça amb la seva ruïna. Descarregat ja per més de 74 milions de persones de 230 estats, aquesta aplicació permet fer trucades gratuïtes i ser utilitzada des d’un ordinador amb Windows o Mac, a més d’enviar d’enviar missatges de texts, veu i vídeo.
Nascuda fa un any i mig al Japó, Line és una aplicació multiplataforma que està disponible tant per a Android, com per a iOS, Windows Phone i BlackBerry, a més de poder enviar missatges des de qualsevol ordinador amb Windows o Mac OS. Una altra de les caracaterístiques que la fan atractiva és la possibilitat de fer trucades gratuïtes des de la pròpia aplicació via veu per VoIP, seguint l’estil d’Skype.
Així mateix, Line inclou la possibilitat de crear grups d’amics per conversar, seguint l’estil de WhatsApp, però incorpora l’opció Shake it!, amb la qual els usuaris podran agregar amics tan sols agitant els mòbils de costat. També incorpora una mena de mur, on es poden veure les publicacions recents de les nostres amistats.

On està el negoci?

Line App iOS


Oficialment el negoci de Line es basa en la venda d’emoticones i stickers a preus que oscil·len entre un i dos euros. Consisteixen en dibuixos de còmic típics japonesos o de personatges divertits per utilitzar en les converses que, tot i que pugui semblar el contrari, ha generat beneficis a Naver, empresa creadora de l’aplicació.

Aplicacions germanes

El servei de missatgeria gratuït asiàtic, a més es complementa amb tres aplicacions:
  • LINE Camera. Permet retocar fotografies de forma divertida posant-lis marcs o dibuixets predeterminats amb la possibilitat de compartir la fotografia resultant a Twitter o Facebook. Compatibles per a iOS i Android.
  • LINE Card. Per crear pròpies postals o felicitacions amb un missatge personal i enviar-les a través de Line. Compatibles per a iOS i Android.
  • LINE Brush. Aplicació per fer dibuixos a través del mòbil. Compatibles per a iOS.
Tot i que l’aplicació estrella a casa nostra és el WhatsApp, Line està iniciant el seu desembarcament a Europa i als Estats Units d’Amèrica, cosa que podrem constatar si durant els propers mesos la nostra xarxa d’amics es canvia a Line, o no.

Font: David Parreño de http://www.bitscatalans.com/2012/11/24/line-la-competencia-de-whatsapp-i-lamenaca-de-les-companyies-telefoniques/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+bitscatalans+%28Bits+Catalans+|+Bloc+sobre+tecnologia%2C+Internet+2.0%2C+aplicacions%2C+software%2C+disseny+web%2C+programaci%C3%B3+web+i+aplicacions+escrit+en+catal%C3%A0.%29&utm_content=Google+Feedfetcher

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada