diumenge, 17 de juny de 2012

Twitter 10 mites


1. Twitter és una xarxa social

Executius de Twitter confirmen que Twitter no és una xarxa social. Kevin Thau, assegura que Twitter és una xarxa de notícies i coneixement. Twitter és una eina de microblogging.

2. Twitter és recíproc

La relació entre seguidors i seguits no és recíproca, pots seguir a gent que no et segueix, i a l'inrevés igual.

3. El que importa en Twitter és el nombre de seguidors

Els seguidors es poden manipular, comprar, "segueix-me i et segueixo" o follow 1x1, bots que segueixen gent i els deixen de seguir després. Un compte amb més de 100 seguidors aconseguits de forma orgànica té molts avantatges, amb 1000 seguidors gaudiràs de l'experiència d'usar Twitter i podràs crear i participar en converses interessants. Amb més seguidors dels que puguis gestionar probablement el timeline deixi de tenir sentit, i hauràs de crear llistes o utilitzar altres eines.

4. Ningú està interessat en el que fas personalment

A la gent li agrada aspectes personals de la teva vida. Els petits tweets, que indiquen les coses que t'agraden, on estàs, el que menges, mostren el teu costat humà. No ets un robot que només envia enllaços de blocs i notícies d'Internet, ets una persona que fa coses en el seu dia a dia, aquest "vaig per un cafè" o "que bona cervesa m'estic prenent" humanitza el teu timeline. Això si, si abuses, com tot, pot ser un motiu que deixin de seguir-te.

5. Els trending topics són manipulats per Twitter

Els trending topics no són manipulats per Twitter, les tendències es creen amb un algoritme informàtic que decideix què és "popular a Twitter" i què no. Cap causa, ni cap revolució tindrà més o menys èxit, si apareix com a trending topic per unes hores o dies. El món no es canvia des dels trending topics de Twitter.

6. Els trending topics són temes realment importants

Les tendències de Twitter tenen un gran component ociós, si veus els 10 temes del moment trobaràs un hashtags com:

# EscribeNombresDeBandasComoSeOye
# LaVerdadEs
# FelizViernes
# CulpadeClarin
...

molts són creats per diversió, alguns poden tenir un origen polític. Generalment no són aspectes importants del dia o d'actualitat. El món no es canvia des dels trending topics de Twitter.

7. Per utilitzar Twitter has d'escriure tweets

Participar en converses i escriure tweets pot ser una gran experiència i en el cas d'empreses i marques és una cosa fonamental. Però es pot usar Twitter sense escriure ni un missatge en tota la teva vida, si selecciones bé a qui seguir i utilitza les llistes de Twitter, si t'agrada llegir i seguir notícies, Twitter també és per a tu.

8. A Twitter has de respondre a tots

Encara que tractem de respondre a tothom sempre hi ha limitacions de temps i d'espai, no estem sempre a Twitter. Contestar és el millor, però no passarà sempre. I potser mai contestis.

9. Twitter és la fi del periodisme

El periodisme existira sempre que hi hagi interès en el que passa al món.

10. Un tweet mor als pocs minuts

Hi ha tweets que tenen una vida molt llarga. Es poden inserir tweets en blogs, premsa, llocs web,...

I tu que penses?

Via: Alt1040
Font: http://www.bloctecnia.com/2012/06/twitter-10-mites.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+bloctecnia+%28Bloctecnia+-+Tecnologia+i+Societat%29&utm_content=Google+Feedfetcher

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada