dissabte, 23 de juliol de 2011

Jo sóc aquí. La geolocalització amb .CAT

Bitscatalans ha publicat un article en el seu bloc, sobre una nova aplicació de geolocalització:S’ha llençat un nou servei per possar-nos en contacte amb tots aquells catalans que tinguem a prop nostre. Jo sóc aquí. Com?  Si, un sistema de geolocalització que ens llista les 20 persones més properes a la nostra localització. Fantàstic, un altre sistema de localització a la xarxa. No se com he pogut viure sense ell fins ara… Guarda el teu sarcasme i escolta. Jo sóc aquí és una xarxa d’usuaris amb un punt en comú: Catalunya. Ja siguis català, siguis d’un altre lloc i estimis aquest país, o simplement desitges relacionar-te amb la gent del teu voltant amb aquest interès en comú, el servei et pot aportar un plus a la teva vida social. Una via per obtenir contacte cara a cara.

Per utilitzar el servei necessitem un mòbil on descarregar l’aplicació. Disponible per iPhone, però paciència s’està desenvolupant l’aplicació nativa per Android.  El sistema ens farà validar-nos amb un correu enviat en el nostre compte i posteriorment amb un accés a l’aplicació per fixar la nostra posició. Un cop realitzada aquestes dues operacions podem començar a utilitzar-la.

Les posicions que apareixen sobre el mapa són les últimes que han registrat els usuaris.  El servei s’assenta sobre la tecnologia de Google Maps per mostrar les ubicacions dels seus integrants. Per il·lustrar el posicionament podem utilitzar una icona en forma de xapa que ens ha de permetre diferenciar-nos i mostrar els nostres interessos. Podem ampliar la informació que oferim a la resta d’usuaris del servei amb un missatge amb un màxim de 119 caràcters (Si, jo també penso que és una mica extrany).  El servei garanteix en tot el moment la privacitat dels usuaris no oferint cap mena de dades personals.

Per comunicar-nos amb usuaris del nostre entorn accedirem al mapa, escollirem el radi que volem explorar, i generem un mapa amb els 20 usuaris més propers. N’escollim un segons la seva descripció, i li enviem un missatge (de 119 caràcters) per comunicar-nos. A partir d’aquí el que passi queda entre nosaltres. Cada cop que un nou usuari entri al nostre radi d’acció rebrem un avís sonors per ficar-nos al corrent.Em sembla un servei especialment útil per aquells que viuen a l’estranger i es volen posar en contacte amb compatriotes i crear comunitat forà de les nostres fronteres, però també per tots aquells que vulguin conèixer gent nova a través d’un punt en comú, en aquest cas el factor català.

Una idea per extrapolar a altres camps, buscar un interès comú i crear una xarxa social amb un servei de geolocalització per conèixer gent amb els mateixos gustos i idees.

Ens posàrem en contacte amb els responsables del projecte per oferir-vos més informació a través d’una entrevista a l’estil somdigitals.cat

Font: http://www.bitscatalans.com/2011/07/23/jo-soc-aqui-la-geolocalitzacio-amb-cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada