divendres, 20 de maig de 2011

10 aplicacions pels nostres smartphones per fer turisme

 Interessant recull de Bitscatalans.com:

Ja tenim l’estiu molt a prop i qui més qui menys intentarà fer una escapada durant les seves vacances. Qui tingui un smartphone disposa d’un ventall d’aplicacions que li facilitarà la visita. Moltes d’aquestes utilitats estan basades en la tecnologia de la realitat augmentada que ha trobat en el Turisme un dels sectors més interessants per desenvolupar-se. Aquí us oferim uns suggeriments:


1. Wikitude: mitjançant la càmera i el GPS del nostre dispositiu ens mostra llocs d’interès que estiguin referenciats com ara monuments. (Disponible per iPhone, Android, Symbian i Bada).


2. Layar: utilitza un sistema de capes virtuals que dóna informació com ara llocs d’interès o esdeveniments. (Disponible per iPhone, Android, i Symbian).


3. Junaio: similar als dos anteriors i competeix en popularitat amb ells dos. (Disponible per iPhone, Android, i properament també amb Symbian).


4. Metro AR: una aplicació que ens permet trobar parades de metro a les grans capitals del món com ara Nova York, Londres, Tokio o París. (Disponible per iPhone).


5. Word Lens: permet la traducció d’un cartell que enfoquem amb la càmera del mòbil. De moment, només està disponible la traducció anglès castellà però l’empresa Questvisual ha dit que treballa en més idiomes. (Disponible per iPhone).


6. Sèrie Just Your Trip: col·lecció de guies de Nova York, Londres, i París (i com indiquen a la seva web està en preparació una per creuers al Bàltic) a banda d’un sistema de geolocalització via càmera també incorporada el format audioguia. (Disponible per iPhone).


7. Lonely Planet: una de les empreses de referència de les guies en paper ha fet el salt al món de les app. Disposen d’un extens catàleg de destinacions més enllà de les clàssiques grans capitals, i amb els mapes que funcionen offline per evitar sorpreses desagradables amb el roaming. (Disponible per iPhone, Android, i Symbian).


8. Itinetours: aplicació de l’empresa catalana Itinerarium que ens permet planificar una jornada d’oci durant els diversos moments del dia: una bona passejada al matí, un bon restaurant, i una proposta per sortir de nit. (Disponible per iPhone, i properament per Android i Blackberry).


9. Mtrip: si sou dels que us agrada arribar al destí amb tot ben planificat aquesta és la costra opció. L’aplicació permet dissenyar prèviament els itineraris del lloc on anem (ofereixen 28 destinacions a Europa, Amèrica i Àsia). Dissenyada també per funcionar offline i no patir pel roaming. (Disponible per iPhone i Android).


10. We watch the match: qui no s’ha trobat estan de viatge i voler veure el partit del nostre equip? Aquesta aplicació de l’empresa gironina Porpra ens permet trobar llocs fora de la nostra localitat on veure un esdeveniment esportiu. (Disponible per iPhone i Android).

Font:  http://www.bitscatalans.com/2011/05/18/10-aplicacions-pels-nostres-smartphones-per-fer-turisme








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada