dijous, 21 d’abril de 2011

Més enllà de Twitter

Microblogging


El microblogging és la via ideal per començar a crear contingut a la xarxa, i dins d’aquest món Twitter és el rei. No perquè sigui el millor, senzillament perquè és el més popular. A bitscatalans parlem molt sobre Twitter i tot el que l’envolta. Les següents línies presenten alternatives al rei dels 140 caràcters, des de serveis similars fins a serveis que van més enllà d’una limitació en el text a publicar.

Tots els serveis presentats a continuació tenen en comú una vessant  social que permet als usuaris compartir el seu contingut i seguir a altres usuaris de la mateixa xarxa…


Jaiku. Podríem definir-la com el Twitter de Google. Desenvolupat per enginyers de la companyia en el seu temps per projectes pròpies, parlem d’un servei que ens permet registrar la nostra activitat en 140 caràcters. Que aporta de nou? La possibilitat de crear canals de conversa privats entre un grup d’usuaris. Substitueix els seguidors i els usuaris seguits per contactes.Yammer. El microbblogging portat al món corporatiu. Permet crear xarxes privades per al microblogging per a la nostra companyia. Permet crear grups de treball tancat per als diferents equips de l’empresa, i les anomenades comunitats per  donar entrada a associats (distribuïdors,  socis tecnològics, clients..) que estan fora de la xarxa corporativa. Permet pujar i compartir documents, així com la instal·lació de plugins que complementin la funcionalitat bàsica.Plurk. Un altre servei que limita l’extensió dels seus missatges a 140 caràcters. La funcionalitat base és molt semblant a Twitter, missatges privats, seguidors, ús d’un timeline per mostrar missatges… S’intenta diferenciar de la xarxa de piulades amb una sèrie de modificacions originals: El timeline del usuari es mostra en horitzontal. Els contactes es divideixen en amics i fans, creant   dues categories de seguidors. S’afegeix un sistema de premis segons les fites aconseguides per un usuari, unes icones que l’usuari llueix al seu perfil com si fossin medalles. S’introdueix el concepte karma, un indicador de la popularitat del usuari en funció dels contactes que guanya o perd.
Notepub. La nostra llibreta de notes a la xarxa. No es restringeix a un màxim de caràcters, es troba en un entremig entre un blog clàssic i un microblog. Podem publicar els nostres textos en forma de nota, incloent-hi vídeos i  fotos. És pot conservar la publicació com a privada, restringir-la a grups d’usuaris, o obrir-la de forma complerta. Molt senzill i simple, podriem classificar-lo com el germà pobre de Tumblr.Tumblr. Permet als usuaris publicar miniposts amb cites, text, imatges, vídeos, àudio o enllaços.  Un sistema molt senzill de configurar i crear contingut. Podem crear la nostra xarxa d’usuaris, als quals seguir i republicar en el nostre blog els post que desitgem amb un sol clic. Simple i amb un disseny molt atractiu, permet l’accés des de dispositius mòbils. Ideal per aquelles persones que volen tenir una pàgina personal sense dedicar l’esforç que implica mantenir-la, o per aquelles empreses que volen quelcom diferent per al seu blog corporatiu.
Alternatius a l’opció dominant. Si n’hi ha algun que us interessi proveu-lo, només es tracta de crear un compte i experimentar una mica. Sempre esta bé conèixer alternatives al que utilitza la majoria.


 Font: http://www.bitscatalans.com/2011/04/02/microblogging-mes-enlla-de-twitter


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada