dimecres, 20 d’abril de 2011

Instapaper: guarda textos per llegir més endavant

Amb el ritme d’informació que ens trobem a la xarxa és normal tenir la sensació que constantment estem amb l’aigua al coll i no tenim temps de llegir, processar i molt menys gaudir de la infinitat de continguts interessants (i gratuïts) que hi podem trobar. Per resoldre això, donar-nos temps per parar i respirar i augmentar la nostra productivitat en general, sorgeixen eines com Instapaper.


Instapaper ens permet, a través de diverses eines, guardar els textos interessants que trobem mentre naveguem per tal de poder-los llegir més endavant, quan tinguem temps. A qui no li ha passat d’estar navegant per feina i sense temps per perdre i anar-se a topar per casualitat amb un article fascinant sobre el seu tema d’interés preferit? Amb Instapaper pots guardar-lo de manera que quan arribi el moment adeqüat (amb el cafè de diumenge, amb la cervesa després de la feina…) el puguis llegir des del teu dispositiu preferit: ordinador, iPad, Kindle, etc… fins i tot paper!


L’únic que has de fer per començar és crear-te un compte a Instapaper. Un cop el tinguis has de preparar les eines que faràs servir per guardar les coses “per llegir més tard”:
- pots instal·lar-te a la barra de preferits del navegador el botó “Read Later” (arrossegant-lo) des de la web d’Instapaper
- si fas servir Google Reader, el botó “read it later” també serveix per guardar l’article que tinguis sel·leccionat
- alguns navegadors tenen plugins especials per Instapaper, per exemple Chrome o Firefox
- comprova les aplicacions que fas servir per llegir informació (lectors d’RSS, aplicacions per gestionar Twitter…) cada vegada n’hi ha més que estan adaptades per “guardar a Instapaper” (veure per exemple la llista d’aquí sota, aquí les veuràs totes)


Un cop t’hagis organitzat, ja pots començar a gaudir-ne!
- pots llegir els teus articles a l’ordinador a través de la web d’Instapaper
- pots sincronitzar-ho amb la teva Kindle o lector d’ebooks


Les aplicacions són de pagament però inclouen funcionalitats fantàstiques com ara: carpetes per ordenar els textos, diccionari anglès, la possibilitat de cambiar el tipus i el tamany de lletra, la possibilitat de descarregar fins a 500 articles per a moments en que no tenim connexió…etc.
Des de fa poc a més, s’hi han afegit unes funcions “socials”. Podem marcar amb un “m’agrada” els millors articles i llavors tenim l’opció de compartir-ho a través de diferents aplicacions i xarxes socials: Facebook, Twitter, Tumblr, Pinboar i Evernote.
Per acabar, si estem faltats de suggeriments per llegir, podem veure els “m’agrades” dels nostres amics que també utilitzen l’eina aixó com la sel·lecció d’uns “editors” propis.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada